27 de juny de 2020
27.06.2020
Regió7

El col·lectiu LGBTI reivindica els seus drets en una manifestació a Barcelona

La manifestació s'ha estructurat en sis blocs vinculats a lluites socials: habitatge, treball, serveis públics, renda bàsica, ecologisme, antiracisme i autodeterminació

27.06.2020 | 20:27
Capçalera de la manifestació LGBTI a Barcelona aquest dissabte 27 de juny

Centenars de persones del col·lectiu LGBTI recorren aquesta tarda els carrers del centre de Barcelona en la 44a edició de la manifestació per l'alliberament LGBTI i per reivindicar els seus drets.

Aquest any, la manifestació porta per lema "Tenim història, tenim futur: unim els colors de totes les lluites".

La marxa ha arrencat cap a les 18:30 hores a la plaça Universitat i està previst que continuï pels carrers Pelai, la Rambla, Ferran i conclourà a la plaça Sant Jaume.

La manifestació s'ha estructurat en sis blocs vinculats a lluites socials: habitatge, treball, serveis públics, renda bàsica, ecologisme, antiracisme i autodeterminació.

Segons els organitzadors, aquesta manifestació compta amb el suport d'una cinquantena de col·lectius socials com la PAH, el Sindicat de Llogateres, Unitat contra el feixisme i el racisme, Ecologistes en Acció o Les Kellys.

Davant el qüestionament dels drets de les persones trans, el col·lectiu ha volgut situar també al centre de la manifestació reivindicacions com l'autodeterminació de gènere i la sobirania corporal de totes les persones.

Així mateix, s'han sumat a les protestes antiracistes de tot el món, que fa dècades es desenvolupen a Catalunya i a les més recents com "Black Lives Matter", i al respecte reclamen el tancament dels CIE, la regularització immediata de totes les persones migrades, la derogació de la llei d'estrangeria i garantir el dret d'asil per a la LGBTIfobia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit