Centenars de persones del col·lectiu LGBTI recorren aquesta tarda els carrers del centre de Barcelona en la 44a edició de la manifestació per l'alliberament LGBTI i per reivindicar els seus drets.

Aquest any, la manifestació porta per lema "Tenim història, tenim futur: unim els colors de totes les lluites".

La marxa ha arrencat cap a les 18:30 hores a la plaça Universitat i està previst que continuï pels carrers Pelai, la Rambla, Ferran i conclourà a la plaça Sant Jaume.

La manifestació s'ha estructurat en sis blocs vinculats a lluites socials: habitatge, treball, serveis públics, renda bàsica, ecologisme, antiracisme i autodeterminació.

Segons els organitzadors, aquesta manifestació compta amb el suport d'una cinquantena de col·lectius socials com la PAH, el Sindicat de Llogateres, Unitat contra el feixisme i el racisme, Ecologistes en Acció o Les Kellys.

Davant el qüestionament dels drets de les persones trans, el col·lectiu ha volgut situar també al centre de la manifestació reivindicacions com l'autodeterminació de gènere i la sobirania corporal de totes les persones.

Així mateix, s'han sumat a les protestes antiracistes de tot el món, que fa dècades es desenvolupen a Catalunya i a les més recents com "Black Lives Matter", i al respecte reclamen el tancament dels CIE, la regularització immediata de totes les persones migrades, la derogació de la llei d'estrangeria i garantir el dret d'asil per a la LGBTIfobia.