Louis Aliot, candidat del partit ultradretà Reagrupament Nacional, és el nou alcalde de Perpinyà. Aliot, exparella de Marine Le Pen, s'ha imposat a Jean-Marc Pujol que governava a la ciutat nordcatalana des de l'any 2009. Aliot, que ja va guanyar la primera volta del març, ha obtingut el 54% dels vots.

Tot i ser diputat a l'Assembla Nacional per la formació ultradretana Reagrupament Nacional -l'antic Front Nacional liderat per Marine Le Pen- Aliot ha fet campanya sense aquesta marca. De 50 anys, el nou batlle va ser secretari general del Front Nacional del 2005 al 2010 i vicepresident del partit des del 2011 fins al 2018. També va ser eurodiputat del 2014 al 2017.

Perpinyà es converteix d'aquesta manera amb el municipi més gran governat per l'extrema dreta a França.

Anne Hidalgo s'imposa a les municipals de París

La socialista Anne Hidalgo s'ha acabat imposant a les eleccions municipals de París i repetirà a l'alcaldia de la capital francesa. Els socialistes han aconseguit prop del 50% dels vots, segons els sondejos, i han superat els conservadors d'Els Republicans de l'exministra Rachida Dati, que ha obtingut un 32% del suport. La candidata Agnès Buzyn, de la formació d'Emmanuel Macron La República en Marxa s'ha quedat amb entre un 13,5 i un 16% del suport. "Heu escollit el París que respira, un París més agradable per viure-hi, una ciutat més solidària", ha celebrat Hidalgo, que ha afegit que la victòria "té sentit perquè és col·lectiva". Hidalgo ha comptat amb el suport dels ecologistes en el camí a l'alcaldia.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha felicitat Hidalgo per la reelecció i ha assegurat que projectes com el seu "són més necessaris que mai". "Junts seguirem treballant per un món més just, verd i solidari", ha escrit a Twitter.

Protagonisme dels ecologistes

La segona volta de les eleccions municipals franceses ha estat marcada per l'alta abstenció, que ha arribat fins al 60%. Els verds han acabat tenint un paper protagonista als comicis, amb la victòria a ciutats com Marsella amb Michèle Rubirola al capdavant i la possible conquesta de Lió, Estrasburg i Burdeus, a l'espera dels resultats definitius.

Segons els sondejos, la formació de Macron representada pel primer ministre, Edouard Philippe, hauria guanyat l'alcaldia a La Havre, amb un 59% dels vots.

A Perpinyà qui s'ha acabat emportant la batllia ha estat l'ultradretà Louis Aliot, diputat de Reagrupament Nacional -antigament Front Nacional-. Aliot ha guanyat amb un 53% dels vots, segons els sondejos, per davant el fins ara alcalde, Jean-Marc Pujol.