Les autoritats sanitàries catalanes estan seguint de prop i rastrejant tots els contactes dels infectats per covid-19 en vuit brots més, a banda del d'Avinyó, vuit a la regió sanitària de Lleida, i un a l'àrea de l'Alt Pirineu i Aran.

A la regió de Lleida, tres són en empreses hortofructícoles; un en una agroalimentària; dos en residències, una d'elles de gent gran; un altre en una comunitat de veïns; i un darrer en un alberg. Al'àrea del Pirineu, s'ha registrat un únic brot després de la celebració d'una barbacoa a la Vall d'Aran.

En el conjunt de l'Estat, els rebrots de contagis per coronavirus s'estenen almenys a 14 Comunitats Autònomes, encara que els governs de tots els territoris insisteixen en el control d'aquests focus. Els nous casos a Andalusia fan que sigui la regió amb més brots actius (11) fins dimarts. Tan sols la Comunitat de Madrid, la Rioja i Astúries no registren cap rebrot als seus territoris.

S'eleva a dotze els casos confirmats de coronavirus a l'escorxador d'Avinyó

El Departament de Salut ha confirmat que ja són onze els casos de coronavirus a l'escorxador frigorífic d'Avinyó, al Bages, i la pròpia empresa ha anunciat un dotzè positiu. En total, entre dilluns i dimarts es van realitzar un centenar de proves PCR i la resta han sortit negatives. Salut també està fent el seguiment dels contactes més estrets dels treballadors positius. D'altra banda, dimecres a la tarda l'empresa va decidir fer cribatge a altres treballadors, malgrat no hi hagi relació directa ni contacte amb els treballadors que han donat positiu. En aquest cas, les proves estan pendents de resultat. Els treballadors no s'haurien contagiat a dins l'escorxador, sinó en una festa privada a Manresa.

Brots en un bloc del centre històric de Lleida i a l'alberg Jericó

El brot de covid-19 detectat en un edifici del Centre Històric de Lleida suma nou positius i, segons ha informat el departament de Salut, s'ha demanat a la resta de veïns que es confinin fins que es tinguin els resultats de la resta de proves. A més, la residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques) amb cinc casos positius és l'alberg Jericó. Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Lleida, arran d'aquests casos s'ha tancat l'alberg, s'han confinat els usuaris i s'han fet 71 proves PRC a 11 treballadors, 1 voluntari i 59 residents. Des de la Paeria esperen tenir els resultats dels testos durant aquest dijous.

El brot en una residència de serveis socials de Lleida suma 5 casos

El brot de covid-19 en una residència de serveis socials bàsics (de titularitat privada amb concertació de places públiques) de Lleida que es va començar a estudiar dimarts suma 5 casos positius. Salut ha recollit aquest dimecres 71 proves PCR entre els usuaris, treballadors i voluntaris d'aquesta residència de serveis socials on s'ha detectat un brot de covid-19 a Lleida. Segons el Departament, totes les persones estan aïllades a l'espera dels resultats de les PCR i es tracta d'una residència que havia estat testada en setmanes anteriors i era verda.

Almenys nou positiu entre els participants en una barbacoa a la Val d'Aran

Dimarts, el Conselh Generau d'Aran va informar de dos casos nous de covid-19 a la Val dels quals un va participar a la barbacoa del dia 16 de juny. D'aquesta trobada n'ha derivat un brot de coronavirus amb set persones afectades i ara ja són vuit les que han estat infectades. Això no obstant, totes les persones amb el virus es troben en aïllament domiciliari amb símptomes lleus. Segons informen els serveis sanitaris, aquest brot estaria controlat tot i que s'està a l'espera dels resultats de les últimes proves enviades. En aquest sentit, també es destaca que les proves fetes fins al moment a tots els contactes estrets dels afectats han resultat negatives.