Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, ha reclamat més diners a l'Estat per pagar la factura que la covid-19 ha deixat en l'àmbit del transport públic i en el del pagament dels lloguers d'habitatges. Calvet ha retut compte de l'acció del seu Departament en el ple monogràfic sobre la pandèmia que es fa avui i demà al Parlament, i ha recordat que, pel que fa al transport, el govern estatal ha habilitat una partida de 800 MEUR per a les Comunitats Autònomes perquè absorbeixin el deute de les empreses. D'aquests, segons els càlculs de Calvet, a Catalunya n'hi podrien correspondre 130, "que seran insuficients".

Pel que fa a les ajudes als lloguers, Calvet ha explicat que l'Estat ha habilitat una partida de 100 milions dels quals arribaran a Catalunya "uns exigus" 14,5 milions. A aquests, la Generalitat n'hi ha afegit 5 més, però la xifra continua essent, a parer del conseller, insuficient. Per això ha reclamat que s'ampliï la línia d'ajuts.

Finalment, pel que fa al futur, Calvet ha apostat perquè la represa econòmica passi per "l'agenda verda", i ha anunciat que el Departament elabora un seguit de propostes alineades amb l'anomenat 'green deal' europeu.