01 de juliol de 2020
01.07.2020
Regió7

PSOE i Podem exclouen els col·legis concertats de les ajudes pel coronavirus

La inversió, que inclou distribucions d'equips digitals, només es destinaran a l'educació pública

01.07.2020 | 16:03
PSOE i Podem exclouen els col·legis concertats de les ajudes pel coronavirus

L'esborrany pactat entre PSOE i Unides Podem per a la Reconstrucció Social i Econòmica exclou a l'escola concertada de les ajudes econòmiques destinades a l'Educació després de la crisi provocada pel coronavirus i proposa que la totalitat de l'increment de la inversió vagi destinada a l'educació pública de gestió directa.

Així consta en l'esborrany de conclusions del grup de treball de Polítiques Socials i Sistema de Cures acordat entre PSOE i Unides Podemos, que aquest dimecres serà sotmès a debat en la Comissió per a la Reconstrucció Social i Econòmica del Congrés dels Diputats.

L'esborrany proposa un increment dels recursos públics dedicats a l'educació i les beques i demana enfortir l'ensenyament públic com a "columna vertebral" del sistema educatiu incrementant la inversió de manera coordinada amb les comunitats autònomes en el marc de la Conferència Sectorial.

"La totalitat de l'increment de la inversió anirà destinat a l'educació pública de gestió directa", subratlla el document, que exclou, d'aquesta manera, a l'escola concertada d'aquestes ajudes econòmiques.

El text també insta a millorar els drets laborals dels docents i a incrementar progressivament els llocs escolars en la xarxa de centres de titularitat pública per a poder cobrir totes les necessitats d'escolarització existents.

La universalització de l'accés a l'Educació Infantil 0-3 en condicions d'equitat és una altra de les mesures que contempla l'esborrany, a més d'un augment dels professionals especialistes en els centres amb alumnat que presenti necessitats especials o dificultats d'aprenentatge.

L'acord entre PSOE i Unides Podemos posa l'accent en la lluita contra la segregació escolar associada a la vulnerabilitat sociocultural i econòmica familiar o la discapacitat i en la necessitat de garantir la inclusió i per això demana a les comunitats que potenciïn els dispositius de seguiment i control de pràctiques segregadores i reforcin als centres amb alta concentració d'alumnat en desavantatge socioeconòmic o de minories.

Reforçar els programes d'ensenyament on-line i la distribució d'equips digitals als estudiants que manquen d'ells, impulsar un pla de formació permanent i contínua al professorat per a garantir la seva competència digital o establir mesures contra l'assetjament i el ciberassetjament, especialment per motius de discapacitat o orientació sexual, són unes altres de les propostes en matèria educativa que contempla l'esborrany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook