El magistrat del Tribunal Suprem Eduardo de Porres ha citat el proper 22 de juliol la diputada de JxCat Laura Borràs perquè declari en qualitat d'investigada pels delictes de prevaricació, frau a l'Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental que presumptament va cometre durant l'etapa que va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La citació ha tingut lloc després que l'instructor de la causa rebés la setmana passada l'autorització del Congrés per investigar la diputada de JxCat, que per aquesta condició és aforada davant l'alt tribunal.

Segons la instrucció d'un jutjat de Manresa que finalment es va remetre al TS, les irregularitats apareixen en 18 contractes d'aquesta organització per un valor de 259.863 euros, que es van adjudicar a un amic personal de Borràs, Isaías Herrero, que investiga en aquest procediment.

D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va rebutjar ahir un recurs de súplica del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la segona investigació contra ell per un presumpte delicte de desobediència amb la pancarta a favor de la llibertat dels presos sobiranistes, i manté oberta aquesta segona causa. Torra va afirmar: «Sí, vaig desobeir la injustícia espa-nyola -i ho faré sempre que calgui- i sí, vaig obeir l'ONU, Amnistia Internacional i totes les entitats de drets humans».