El Govern de Castella-la Manxa, a través de la Direcció General de Salut Pública, ha comunicat l'aparició d'un brot de Covid-19 en un edifici d'Albacete, els habitants del qual seran confinats, després d'haver-se confirmat contagis en dues plantes de l'immoble.

En una nota de premsa, la Conselleria de Sanitat de Castella-la Manxa ha informat aquest dissabte de què es tracta d'un edifici situat al carrer Baños número 25, en el qual hi havia un brot catalogat com a familiar que afectava cinc persones, que estaven passant l'aïllament domiciliari.

No obstant això, aquest divendres es van confirmar dos casos més de contagi del coronavirus en el mateix edifici, encara que de diferents plantes de l'immoble, que van requerir hospitalització, ha indicat la Conselleria.

Així mateix, ha explicat que en confirmar-se des del Servei d'Epidemiologia d'Albacete la coincidència de domicili dels casos, es procedirà al confinament de l'edifici, procedint a prendre les mesures d'estudi, vigilància i control en tot l'immoble.

En aquest sentit, ha aclarit que tots els residents en l'immoble compleixen amb la definició de contacte de persona infectada pel virus SARS-CoV-2, segons s'estableix en el procediment d'actuació enfront de casos d'infecció pel nou coronavirus aprovat pel Ministeri de Sanitat.

El Govern de Castella-la Manxa ha destacat la labor realitzada des de l'inici de la pandèmia pels professionals de salut pública, mantenint la vigilància i el control sobre casos i contactes, així com la del personal sanitari, tant d'Atenció Primària com d'Atenció Hospitalària en l'atenció als usuaris del sistema públic de salut.