El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha afirmat que el confinament de la comarca del Segrià va ser una "decisió d'equip" de l'executiu català. Assegura que totes les mesures que s'han anat adoptant per fer front a la pandèmia de la covid-19 s'han pres de forma "conjunta i consensuada" a través del Procicat, "que és l'òrgan que està gestionant aquesta crisi". Ho ha dit a les portes del centre penitenciari de Lledoners, després de reunir-se amb Oriol Junqueras i Raül Romeva. Així mateix, ha remarcat que en una situació d'emergència sanitària com la del coronavirus, els passos a seguir es van decidint conforme es van rebent noves dades i es va disposant de tota la informació. "L'avaluació és contínua", ha insistit.

Preguntat per les declaracions que la consellera de Salut, Alba Vergès va fer 24 hores abans de l'anunci del confinament del Segrià, en què va descartar aquesta mesura, Aragonès ha advertit que en una situació d'emergència els escenaris van canviant i es van adoptant decisions de forma progressiva.

"Abans de prendre una decisió molt dura com és el confinament perimetral del Segrià, havíem de disposar de totes les dades i avaluar la situació de risc", ha explicat.

El vicepresident ha fixat un horitzó de 14 dies per veure com evoluciona la pandèmia en aquest territori. "Es important que a l'interior de la zona perimetrada es mantingui el distanciament, l'ús de mascareta i les mesures d'higiene", ha assenyalat.

Aragonès ha demanat que es compleixin al cent per cent aquestes indicacions "per no haver de prendre mesures més dures".