La Fundació Althaia de Manresa tenia, aquest cap de setmana, 9 persones ingressades amb coronavirus confirmat. A l'Hospital de Sant Andreu ja fa dies que no n'hi ha cap.

Aquestes dades es mantenen pràcticament iguals des del 22 de juny, quan, per primera vegada des de l'inici de la pandèmia, es va baixar als hospitals de Manresa de la desena de persones ingressades. El 22 de juny hi havia 8 pacients ingressats. Des de llavors fins ara ha oscil·lat entre 8 i 9. Cal recordar que els hospitals de Manresa van arribar a tenir 318 malalts ingressats a mitjan mes d'abril. A Althaia el rècord va ser de 284 a principi del mateix mes, mentre que a l'Hospital de Sant Andreu va arribar a tenir 138 ingressats a les seves unitats d'aïllament.

Fins a principi de mes els hospitals de Manresa havien donat 1.111 altes a pacients que havien superat la covid. Als centres sanitaris de Manresa hi han mort 234 persones a causa de la infecció. La xifra s'eleva a 279 si s'hi sumen els traspassos a l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

La meitat de contagis, a Lleida

Catalunya ha acumulat en les últimes hores 294 nous contagis per coronavirus, la meitat a la província de Lleida, nombre que eleva a 73.154 el total de positius des de l'inici de la pandèmia al conjunt de Catalunya, segons va comunicar ahir Salut. Les funeràries van declarar onze morts a causa de la malaltia.