L'excandidata presidencial del Partit Socialista Francès Ségolène Royal va confirmar que l'entorn del president del país, Emmanuel Macron, s'ha posat en contacte amb ella per parlar sobre la possibilitat que s'incorpori al nou govern que serà presentat avui. Royal va explicar en una entrevista amb la televisió BFMTV que, si se li acaba fent aquesta proposta en ferm, l'acceptaria amb la condició de poder dur a terme «una política més social» a França.

L'exministra d'Ecologia (2014-17) amb el president François Hollande va assenyalar que havia rebut una trucada relacionada amb la crisi de govern després de la renúncia del primer ministre, Édouard Philippe, després dels mals resultats obtinguts pel partit La República En Marxa de Macron als comicis municipals que es van celebrar diumenge passat.

«Em va trucar algú proper al president de la República» dissabte, va explicar l'exministra. «Saben qui soc, el que he dit sobre el que ha estat succeint a França aquests tres últims anys. Coneixen les meves conviccions. Llavors vaig dir «'si és per dur a terme una política més social, més ecologista i més democràtica, facin-me una proposta en ferm', i aquí estem», va explicar l'excandidata presidencial.

Divendres passat Macron va nomenar primer ministre el conservador Jean Castex, que ha estat responsable en els darrers dies de gestionar l'aixecament progressiu de les restriccions que van ser adoptades per fer front a la pandèmia del coronavirus. Avui es presentarà el nou govern francès, que tot sembla indicar que comptarà amb una vintena de ministres.