La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va instar ahir el Govern espanyol a decidir si després de les eleccions basques i gallegues del 12-J vol reprendre el diàleg amb Catalunya, si bé els partits sobiranistes tampoc tenen data encara per reunir-se abans i acordar una estratègia comuna.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reunir ahir el seu executiu en un moment complicat pels brots de coronavirus a Lleida i amb un calendari encara amb moltes incògnites pel que fa a la segona taula de diàleg amb el Govern central i les pròximes eleccions catalanes.

ERC va insistir dilluns en la necessitat de reunir els partits sobiranistes abans de la cimera amb el Govern espanyol, i va demanar consensuar el calendari electoral a Catalunya i no condicionar la data dels comicis a la reordenació de l'espai postconvergent.

Tot això en un moment en què s'estan produint contactes creuats entre l'expresident català Carles Puigdemont, el líder de la Crida Nacional per la República, Jordi Sànchez, els altres presos i el president del PDeCAT, David Bonvehí, per intentar reconduir la crisi en l'espai postconvergent abans que el 25 de juliol se celebri el congrés constituent del nou partit polític.

Mentre s'espera que s'aclareixin tots aquests escenaris, Budó va centrar de nou les acusacions al Govern central, ja que creu que pretén «allargar» la segona reunió de la taula de diàleg per les eleccions basques, gallegues o unes catalanes, les quals encara no s'han convocat.