El Lazarillo de Tormes va aparèixer en les dues opcions de la prova de castellà i literatura de la selectivitat. En una de les opcions va preguntar-se sobre Luces de bohemia, de Ramón María del Valle-Inclán, mentre que a l'altra va demanar-se una reflexió sobre les xarxes socials i com aquestes condicionen o determinen les relacions, tant dels del punt de vista personal com laboral. En la part de comprensió lectora, els estudiants van haver d'escollir entre un fragment d'una novel·la de Belén Gopegui, La conquista del aire, i una crítica de Carlos Boyero al diari El País sobre la pel·lícula Un monstre em ve a veure, de Juan Antonio Bayona.

En el segon bloc els aspirants van haver d'afrontar els exàmens de Ciències de la Terra i Medi Ambient, Fonaments de les Arts i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials. El primer incloïa preguntes sobre fenòmens meteorològics i orogràfics, sobre instal·lacions energètiques sostenibles i energies verdes, sobre conseqüències de l'empremta de l'activitat humana o sobre infraestructures ineficients des del punt de vista mediambiental.

A Fonament de les Arts, l'alumne havia de comparar una fotografia de Hans Namuth sobre l'artista Jackson Pollock amb un fotograma de la sèrie Els Simpson, creada per Matt Groening, es feia reflexionar a l'entorn del concepte de guerra freda o es proposava una reflexió comparativa de l'obra de Claude Monet Impressió. Sol ixent amb la portada de la partitura La mer, del compositor Debussy. I en l'examen de matemàtiques, problemes amb dues incògnites, funcions o càlculs aplicats a l'economia industrial.

A la tarda va arribar el torn d'Anàlisi musical, Història de l'art i Física. En el primer cas, audicions de fragments per determinar els tipus de concerts, els instruments, les etapes musicals o els estils, entre altres qüestions.

A Història de l'art, comentaris sobre Els afusellaments o El 3 de maig a Madrid, de Francisco de Goya o sobre l'escultura Maman de Louise Bourgeois, a banda de datar i situar en el context històric i cultural el panteó de Roma o la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll, o d'ordenar escultures de diverses etapes.

Finalment, a l'examen de Física, preguntes sobre la veu del cantant de Queen Freddie Mercury, sobre la potència de so de les 350.000 persones que van cantar a cappella una de les seves cançons al festival Rock in Rio del 1985, sobre la intensitat d'un llamp o sobre la sonda solar Parker.