El Segrià suma 280 nous positius per covid-19 i n'acumula 2.974 des de l'inici de la pandèmia

La comarca del Segrià ha sumat 280 nous positius per covid-19 respecte l'últim balanç i acumula 2.974 casos des de l'inici de la pandèmia. D'aquests, 343 han estat detectats en residències, dos més que fa 24 hores. No s'ha registrat cap nova mort per covid-19 a la comarca després que aquest dijous sí que s'informés d'una defunció. En total, des de l'inici de la pandèmia han mort 137 persones al Segrià. Pel que fa a la retrospectiva de casos, que no inclouen els tests serològics, s'han registrat dinou casos corresponents a dijous 9, 169 a dimecres 8 i 141 a dimecres 7. A la regió de Lleida, els casos s'han incrementat de 338 casos respecte a l'últim balanç.

La comissaria dels Mossos a Lleida registra un brot de coronavirus amb almenys sis positius

La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida ha registrat un nou brot de coronavirus i ja és el dissetè a la comarca. Segons ha pogut saber l'ACN, sumen almenys sis positius de diverses àrees, com investigació, ARRO o patrullatge. Fonts de la comissaria han explicat a l'ACN que s'ha decidit aïllar als efectius que han tingut contacte amb els positius però que no se'ls fa la prova PCR a no ser que tinguin símptomes. Alerten que això pot fer que alguns dels agents que estan passant la quarantena no s'hagin contagiat però no els estan deixant treballar i que personal que potser és asimptomàtic però segueix treballant pot contagiar altres treballadors. És per això que reclamen que es facin les proves PCR a tothom. Les mateixes fonts temen que els casos positius augmentaran els pròxims dies quan es tinguin els resultats de les proves PCR fetes a treballadors amb símptomes entre aquest dijous i divendres. "Estem sota mínims", lamenten, "i això pot anar a pitjor".

Detecten un possible brot a partir d'un positiu a Vilassar de Dalt que va participar en una reunió amb unes 60 persones

El CAP de Vilassar de Dalt ha detectat un possible brot de covid-19 a partir d'una persona que va anar al centre amb símptomes i va donar positiu per PCR. Es dona la circumstància que aquesta persona havia participat en un esdeveniment amb una seixantena de persones de diferents municipis del Maresme. Des del CAP s'ha iniciat la investigació i detecció de totes les persones assistents a l'acte i que es podrien haver contagiat, que hauran d'aïllar-se a casa per evitar més contagis, segons ha informat l'Ajuntament de Vilassar de Dalt en un comunicat, on assegura que està e ncontacte permanent amb els CAP i amb el Departament de Salut per controlar-ne l'evolució.