BonÀrea ha emès un comunicat en què explica que des del mes de juny s'han fet 3.000 proves PCR als seus treballadors i que l'1,2% de la plantilla ha donat positiu de coronavirus; és a dir, una seixantena dels seus 5.500 treballadors, dels quals més de 4.000 treballen al centre de treball situat a Guissona (la Segarra).

BonÀrea assegura que s'han seguit els protocols amb l'aïllament de tots els afectats i dels contactes estrets, així com el seu seguiment i control. «La situació actual és de normalitat amb una taxa d'incidència a la baixa i sense cap brot», afegeixen. A més, destaquen que la majoria de casos detectats són «asimptomàtics, lleus i sense hospitalització».

«S'han pres totes les mesures necessàries per tallar qualsevol cadena de transmissió», expliquen al comunicat i afegeixen que els seus centres de treball estan «controlats». Fonts de l'empresa d'alimentació destaquen que l'índex d'incidència del coronavirus a BonÀrea està «dins de la normalitat» ja que aquest 1,2% és inferior a la mitjana de la població en general (un 5%) i a la del sectors d'activitats essencials (un 10%).

Per últim, han informat que BonÀrea s'ha incorporat al projecte AON-AENOR-FECIC per la «certificació de protocols davant la covid-19», referent a garantir les bones pràctiques en la gestió de riscos derivats del virus en instal·lacions agroalimentàries i serveis alimentaris. En el final del comunicat s'agraeix i es posa de manifest que ha estat digne de menció «la feina feta i dedicació de tots els nostres col·lectius, des dels pagesos, grangers, transportistes i fins els botiguers».