Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts dues persones en una operació antiterrorista al barri de la Barceloneta de Barcelona. De nacionalitat algeriana, formarien part d'una cèl·lula gihadista que es dona per desarticulada i que pretenia atemptar a la capital catalana amb explosius. De fet, aquest dispositiu és la continuació de l''Operació Alexandria', que va acabar amb 19 arrestats a Barcelona i Igualada a principis del 2019.

La investigació ha permès concretar els llocs on pensaven actuar. El grup ja havia començat a capacitar-se, amb l'elaboració d'artefactes explosius i l'obtenció d'armes de guerra. Els arrestats ara, de 41 i 43 anys, eren els responsables de la identificació i el control dels objectius seleccionats.

Als dos nous detinguts se'ls investiga per pertinença i col·laboració activa amb organització terrorista, actes preparatoris d'activitat terrorista, capacitació i autoadoctrinament. Dels arrestats a principis del 2019, quatre encara estan en presó provisional.

El dispositiu d'aquest dimarts, liderat per la Comissaria General d'Informació dels Mossos, ha començat a primera hora del matí i està tutelat pel jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional. Amb aquestes actuacions es dona per acabada l''Operació Alexandria', que va començar el juny del 2017.