15 de juliol de 2020
15.07.2020
Regió7

El jutge ratifica les mesures en tres barris de l'Hospitalet però rebutja prohibir les reunions de més de deu persones

Afirma que la prohibició de les trobades afecta un dret fonamental consagrat a la Constitució

15.07.2020 | 08:42
Unes dones assegudes en una terrassa de l'avinguda del Torrent Gornal de l'Hospitalet |

El jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona en funcions de guàrdia ha ratificat les mesures per aturar la covid-19 als barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat però ha rebutjat prohibir les reunions de més de 10 persones. En la resolució, notificada aquesta matinada, considera que en línies generals les mesures s'adeqüen a les competències del Govern i als motius sanitaris per aplicar-les. Considera però que no es pot ratificar la prohibició de les reunions privades de més de 10 persones perquè "s'afecta directament un dret fonamental" consagrat a la Constitució.

En aquest sentit, en quedar incloses les prohibicions de bodes, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, el jutge afirma també que s'afecta al dret a la llibertat religiosa i que "no es troba base legal" per donar el vistiplau a aquesta prohibició.

Per això, assegura que "res obsta a que es puguin produir reunions de més de deu persones si es respecten les obligacions imposades i mesures sanitàries en vigor excloent de les mateixes aquelles persones que presentin símptomes clars de la malaltia detectables per altres mitjans menys gravosos".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit