Metges dels hospitals de la Universitat París Saclay han documentat un cas de covid-19 transmès de mare al fetus durant l'embaràs, segons publica la revista 'Nature Communications'. Tant la nena, que va mostrar símptomes en el sistema nerviós associats al coronavirus, com la seva mare es van recuperar, segons els investigadors.

Han sorgit interrogants entorn de com es pot transmetre el virus de mare a fill, i alguns estudis suggereixen que és més probable que passi immediatament abans i després del naixement d'un nadó. El virus normalment es transmet per gotetes de líquid expulsades de la boca i el nas quan les persones infectades respiren, parlen, tussen o esternuden.

Els investigadors francesos van informar sobre una dona embarassada, d'uns 20 anys, que va ingressar en un hospital amb febre i tos severa, i posteriorment va donar positiu pel coronavirus, segons publica Bloomberg. Les proves van confirmar la presència del virus en el nadó tres hores després del naixement.

El virus es va trobar en el teixit placentari, així com a la sang materna i neonatal, cosa que suggereix que la transmissió probablement va ser a través de la placenta, van dir els investigadors. «El nostre cas qualifica completament com a infecció congènita de SARS-CoV-2», van assenyalar a l'informe.

«Hem demostrat que la transmissió de mare a fetus és possible a través de la placenta durant les últimes setmanes d'embaràs», va assenyalar el doctor Daniele De Luca, de l'hospital Antoine Beclere de Clamart, principal autor de l'estudi.