El PSOE i Unides Podem, els dos partits que formen el govern espanyol, milloren en estimació de vot segons el baròmetre del juliol del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Concretament, els socialistes amb el 32,1% pugen nou dècimes i el partit de Pablo Iglesias incrementa en set dècimes, fins al 12,1%. Però el PP és el partit que més creix i se situa en el 21,2% retallant en tres dècimes la distància amb els socialistes. Al juny la distància entre socialistes i populars era d'11,2 i ara de 10,9. UP recupera la tercera posició superant Vox, que cau gairebé un punt i se situa en l'11,6%. Ciutadans també va a la baixa, perd sis dècimes i se situa en el 8,8%. Pel que fa als partits independentistes es mantenen més o menys estables.

En el nou escenari després de l'estat d'alarma per la covid-19, el PP és el partit que surt més reforçat de la "nova normalitat" i obté 1,2 punts més que al juny, segons l'enquesta del CIS realitzada entre l'1 i el 9 de juliol. Tot i així, el PSOE de Pedro Sánchez es manté al capdavant de les enquestes amb una distància considerable de 10,9 punts.

La fi de l'estat d'alarma tampoc passa factura a Unides Podem que, fins i tot, recupera la tercera posició que havia perdut al juny. De fet, Vox és la formació que més retrocedeix. Concretament nou dècimes.

L'augment del PP juga en detriment de Vox i també de Ciutadans. Per una banda, els de Santiago Abascal passen d'un 12,5% a un 11,6, mentre que els d'Inés Arrimadas d'un 9,4% a un 8,8%. En els darrers baròmetres del CIS Ciutadans havia augmentat coincidint amb la seva estratègia de facilitar les pròrrogues de l'estat d'alarma al Congrés.

Pel que fa als partits independentistes, JxCat millora en tres dècimes i obtindria l'1'5% però ERC continua per davant amb el 2,7%, una dècima més que al juny. La CUP perdria una dècima i se situa en el 0,6%.