Catalunya va sumar ahir 1.226 nous positius de covid-19, dels quals 133 corresponen a la comarca del Segrià, 349 a la ciutat de Barcelona i 894 a tota l'àrea metropolitana, el 73% del total de contagis, segons les dades difoses ahir pel departament de Salut.

El conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que comprèn les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, concentren 894 dels nous casos diagnosticats, és a dir, el 73% del total de nous positius, dels quals 349 s'han donat a la capital catalana i 366 a la regió Metropolitana Sud, que inclou l'Hospitalet de Llobregat.

Segons les dades que va difondre ahir el departament de Salut, el nombre total de casos positius -PCR i anticossos- acumulats des de l'inici de la pandèmia a Catalunya és de 81.932.

Aquest nombre de positius, que inclou PCR i proves d'anticossos de persones que ja l'han passat, creix perquè augmenten els contagis, en moltes àrees amb transmissió comunitària, i perquè s'estan fent més testos que detecten molts asimptomàtics.

També moltes empreses han començat a fer proves als seus treballadors, el que fa aflorar persones que són positives però que no tenen cap símptoma.

A la comarca del Segrià, els positius acumulats sumen 4.091, 133 més que ahir. A la ciutat de Barcelona, el total d'infectats des de l'inici de la pandèmia són 22.551, dels quals 349 han estat notificats en les últimes 24 hores, 3 més que l'augment d'ahir. L'increment més gran de nous positius pel que fa a ahir s'ha produït a la Regió Sanitària Metropolitana Sud, en la qual és inclós l'Hospitalet de Llobregat.

A les comarques de la Catalu-nya Central la xifra de nous contagis no assolia els nivells de les regions que més preocupen i ahir s'hi havien detectat 81 persones contagiades més.

En l'àmbit mundial, des de l'inici de la crisi s'han registrat contagis en 188 països i ahir ja hi havia un total de 602.695 morts i 14,1 milions d'infectats. Un dels països on més preocupa l'expansió del virus és als Estats Units, que acumula 3,64 milions de casos després de sumar ahir 71.600 nous positius, i és el país amb més morts, amb 139.266 decessos.