Catalunya ha sumat durant les últimes 24 hores 1.226 nous positius de Covid-19, dels quals 133 corresponen a la comarca del Segrià, 349 a la ciutat de Barcelona i 894 a tota l'àrea metropolitana, un 73% del total de contagis, segons les dades difoses avui dissabte pel Departament de Salut.

El conjunt de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que comprèn les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, concentren 894 dels nous casos diagnosticats, és a dir, el 73% del total de nous positius, dels quals 349 s'han donat a la capital catalana i 366 a la regió Metropolitana Sud, que inclou a l'Hospitalet de Llobregat.

Segons les dades difoses avui pel Departament de Salut, el nombre total de casos positius -PCR i anticossos- acumulats des de l'inici de la pandèmia a Catalunya és de 81.932.

Aquest nombre de positius, que inclou PCR i proves d'anticossos de persones que ja l'han passat, creix perquè augmenten els contagis, en moltes àrees amb transmissió comunitària, i perquè s'estan fent més test que detecten molts asimptomàtics, ja que sempre fan PCR a pacients amb símptomes.

També moltes empreses han començat a fer proves als seus treballadors, el que fa aflorar persones que són positives però que no pateixen cap símptoma.

A la comarca del Segrià, els positius acumulats sumen 4.091, 133 més que ahir.

A la ciutat de Barcelona, el total d'infectats des de l'inici de la pandèmia són 22.551, dels quals 349 han estat notificats en les últimes 24 hores, 3 més que l'augment d'ahir.

El major increment de nous positius pel que fa a ahir s'ha produït a la Regió Sanitària Metropolitana Sud, en la qual està inclosa l'Hospitet de Llobregat.