Investigadors del BIOCOMSC, un grup de recerca de biologia computacional de la UPC, han constatat que s'ha actuat abans a Barcelona per aturar els contagis de covid-19 que no pas a Lleida en termes d'evolució epidemiològica. Estudiant les dades, asseguren que la capital catalana va entrar en zona vermella de risc el 12 de juliol, i s'ha consolidat els darrers dies, "seguint els mateixos passos que l'Hospitalet i Lleida".

Al seu parer, hi ha marge de temps entre la pujada de casos i l'augment d'hospitalitzacions perquè es detecta molt abans. El grup avisa que cal una reducció forta de contactes, mantenir les distàncies i portar mascareta. "Cal evitar trobades a bars, festes privades en interiors i exteriors", afegeix a través de Twitter.

En aquest sentit, els investigadors subratllen que es produeixen agrupacions de casos en exteriors, com ara en una festa a la platja o en una terrassa. "Amb la col·laboració de tothom desitgem que no s'arribi a la situació de Lleida, on la càrrega de casos de covid-19 a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida és significativa", han conclòs.