Si bé l'èxode de vehicles de l'àrea metropolitana no s'ha reduït tant com es podia esperar aquest cap de setmana després de les recomanacions de la Generalitat, sí que ha tingut els seus efectes amb l'arribada de turistes a la seva segona residència de la Cerdanya, on hi ha un ambient turístic a mig gas.

La comarca viu aquest tercer cap de setmana de juliol, en el qual el sector tenia fixada l'esperança de començar a notar el ple previst per a l'agost, amb les segones residències a mig omplir. Els pobles de la Cerdanya són més plens del que assenyala el seu padró. Això és una evidència a les botigues i supermercats, però no registra el ple absolut que els gestors turístics havien previst per a aquesta quinzena. Les cases d'estiueig s'han obert al voltant del 40% i els hotels acaben d'arrancar les reserves. Així, si bé l'entrada a la comarca pel túnel del Cadí va registrar puntes d'afluència alta divendres al vespre, la vall viu un cap de setmana de relativa tranquil·litat. A mig matí el Golf de Fontanals registrava una afluència d'aficionats que es pot considerar baixa per a un cap de setmana de juliol i alta comparada amb les setmanes de confinament.

Amb tot, la presència de segons residents i turistes contradient la recomanació de la Generalitat no ha caigut bé entre part de la població. Així ho remarcava ahir la Meritxell, treballadora d'un supermercat de la Cerdanya: «El que passa és molt indignant; no fan cas de les recomanacions i de les prohibicions quan no es podia pujar, i això ens posa en perill els que estem en primera línia». A Puigcerdà els carrers mantenen l'ambient turístic d'estiu, però sense les aglomeracions i cues per aparcar d'altres temporades.