Els caps d'Estat i de Govern de la Unió Europea debaten una nova proposta per crear un fons de recuperació postcovid de 750.000 milions d'euros, dels quals 390.000 milions serien subvencions a fons perdut i la resta préstecs.

Així es consta en el nou esborrany que va enviar ahir el president del Consell Europeu, Charles Michel, als Vint-i-set, una proposta que -va afirmar- és el fruit de molt «treball col·lectiu amb tots els líders i les seves delegacions».

«Sé que els últims passos són sempre els més difícils, però fins i tot amb les dificultats i encara que sigui important seguir treballant, crec i confio que és possible» aconseguir un acord, va dir l'exprimer ministre belga en una declaració sense preguntes abans de remetre el document als Estats membres, que ara estudiaran la proposta. «Sabem que aquesta negociació és extremadament difícil i que el repte de les negociacions és que estiguem units per tractar que Europa estigui a l'altura del desafiament a què ens enfrontem», va afegir.

Pedro Sánchez confia que s'aconsegueixi tancar un acord d'envergadura sobre un pla de recuperació postcovid perquè «serà ben rebut tant pels mercats com per la ciutadania».