L'Audiència de Girona ha absolt els dos joves jutjats pels disturbis postsentència. Al final del judici, la fiscalia va mantenir la petició de 9 anys de presó i multes de 7.200 euros acusant els joves d'haver llançat pedres contra una furgoneta de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra i lesionar dos agents durant els aldarulls de la nit del 16 al 17 d'octubre.

L'endemà que el judici quedés vist per a sentència, el tribunal va ordenar deixar-los en llibertat. Havien estat més de vuit mesos en presó preventiva. Una decisió que l'advocat de la defensa dels encausats, Benet Salellas, augurava que era el presagi d'una «bona sentència», que va confirmar-se ahir amb l'absolució dels joves.

La causa contra els dos nois, Charaf i Ibrahim, va ser la primera pels disturbis postsentència que va arribar a judici. Els dos encausats s'enfrontaven a una pena de fins a 9 anys de presó. Se'ls acusava d'haver llançat pedres contra una furgoneta d'antidisturbis dels Mossos i lesionar dos agents durant els aldarulls que van tenir lloc a Girona la nit del 16 al 17 d'octubre (i que de la Subdelegació es van traslladar als voltants de la comissaria de la policia espanyola a Pedret).

Durant el judici, els dos joves van negar els fets i, de fet, van assegurar que ni tan sols havien participat a cap de les mobilitzacions de rebuig a la sentència de l'1-O.