La Sala Segona del Tribunal Suprem ha rebaixat les penes als 14 assaltants del centre cultural Blanquerna a Madrid a entre 2 anys i 7 mesos de presó i 2 anys i 9 mesos respecte de la seva sentència anterior, que va ser anul·lada pel Constitucional. La condemna continua suposant l'elevació de les penes en relació amb la sentència de l'Audiència de Madrid, que inicialment els va condemnar a entre sis i vuit mesos de presó per delicte de desordres. El Suprem els condemna per un delicte de desordres públics en concurs ideal amb un delicte contra el dret de reunió, però exclou l'agreujant de discriminació ideològica així com el de danys en béns públics, tal com va ordenar el TC.

La primera sentència del Suprem sí que els incloïa i, per tant, les condemnes eren de fins a quatre anys. El Suprem ha dictat aquesta nova resolució per complir la sentència del Constitucional del gener del 2020 que va estimar parcialment el recurs de diversos dels acusats contra la primera sentència del Suprem, del gener del 2017.

En la nova resolució del Suprem, l'alt tribunal estima parcialment els recursos de la Fiscalia i de la Generalitat contra la sentència inicial de l'Audiència de Madrid, del febrer del 2016. El Suprem continua sense apreciar l'atenuant de reparació del dany en el delicte de desordres, que va aplicar l'Audiència de Madrid.