L'alcalde de la localitat italiana de Lampedusa, lloc de destinació de molts dels migrants que arrisquen la vida per arribar a Europa, contempla la possibilitat de declarar un «estat d'emergència» a l'illa si el Govern no actua per solucionar la crisi migratòria.

«La situació s'ha tornat immanejable. Si el Govern no ho fa, declararé un estat d'emergència», ha avisat l'alcalde, Toto Martello, en declaracions a l'agència italiana ANSA.

Segons el mitjà, en tota l'illa, de 20 quilòmetres quadrats d'extensió, hi ha ara 1.027 migrants, inclosos 203 que havien arribat amb set vaixells interceptats durant la nit. Es creu que la majoria prové de Tunísia. Al voltant de 50 dels nouvinguts s'han quedat en tendes de campanya al port.

Lampedusa té un centre de migrants amb una capacitat per només 95 persones. Les transferències regulars de migrants a Porto Empedocle, Sicília, on el divendres van traslladar unes 200 persones, són insuficients per alleugerir la pressió, segons l'alcalde.

Els primers dies d'aquesta darrera setmana, la situació migratòria de Lampedusa van portar a la zona la ministra d'Interior, Luciana Lamorgese, i el líder de l'oposició Matteo Salvini, de la Liga de extrema derecha. Els polítics hi van acudir per separat.