En poc més d'una setmana des de la seva darrera enquesta, el CIS va atorgar ahir una nova pujada al PSOE, al qual concedeix el 32,4% dels vots, tres dècimes més, i apunta una important caiguda del PP, que permetria als socialistes augmentar fins als 13 punts la seva distància electoral amb els populars. El treball de camp es va elaborar entre el 9 i el 19 de juliol passats, immediatament després del baròmetre de juliol i quan començaven a repuntar els brots de coronavirus, i el CIS atorga un fort retrocés al PP, que es quedaria en el 19,4% en estimació de vot davant el 21,2 de l'anterior sondeig.

Al mateix temps, el CIS torna a situar Unides Podem com a tercera força política amb el 12,6% en estimació de vot, cinc dècimes més que en l'anterior sondeig. Vox recuperaria una mica de força i pujaria set dècimes, fins al 12,3%, mentre que Ciutadans es mantindria pràcticament estable -baixaria una dècima-, i es quedaria en el 8,7% d'estimació de vot.

La sisena força política seguiria sent ERC, que mantindria una tendència ascendent en pujar una dècima i obtindria, segons el CIS, un 2,8%, seguida de JxCat, amb l'1,3% i dues dècimes menys respecte l'anterior sondeig. També cauria el PNB, que passaria de l'1,3% a l'1,0%.