Un home de 86 anys i nacionalitat espanyola ha mort aquest matí dilluns al matí ofegat a la platja en una zona de roques prop del Passeig Lluís Albert de l'Escala (Alt Empordà). El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut l'avís a les 8.49 hores d'un testimoni alertant que un home demanava ajuda des de l'aigua, i dues persones l'havien anat a rescatar i l'havien pujat a la zona de les roques.

L'home ha estat atès immediatament pels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que l'han intentat reanimar sense èxit. Fins al lloc s'han traslladat dues unitats terrestres del SEM, efectius de la Policia Local i de Mossos d'Esquadra. Guàrdia Civil es fa càrrec de les diligències.

Dissabte a la tarda es va produir un altre ofegament mortal. Un home de 75 anys va morir dissabte a la tarda ofegat a la cala de Sant Jordi d'Alfama de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), on onejava la bandera verda. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va rebre l'avís del socorrista de la platja a les 17.11 hores alertant que un home s'havia ofegat i estava inconscient a la sorra. Fins al lloc es van traslladar diverses unitats del SEM, que van intentar reanimar-lo sense èxit.

Amb aquestes i les dues víctimes mortals d'ahir a L'Estartit, ja són 11 les persones ofegades des de l'inici de l'estiu a les platges catalanes.