El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d'ERC Ernest Maragall han portat el suposat cas d'espionatge als seus telèfons mòbils a les Nacions Unides, al Consell d'Europa i a Amnistia Internacional. A les cartes, Torrent i Maragall apunten que "l'espionatge a ciutadans i representants polítics constitueix una agressió inacceptable als drets fonamentals". Per això alerten que "les institucions de l'Estat puguin passar per alt aquests fets sense prendre les mesures oportunes" els obliga a "emprendre totes les actuacions a l'abast per impedir que aquestes pràctiques resultin impunes".

Per denunciar el presumpte espionatge mitjançant 'Pegasus', un programa que només poden comprar els governs, han contactat amb el relator especial de promoció i protecció del dret a llibertat d'expressió i opinió de l'ONU, David Kaye; la comissària pels Drets Humans al Consell d'Europa, Dunja Mijatovi?; i a la secretària general adjunta d'Amnistia Internacional, Julie Verhaar.

En el cas de la comissària Dunja Mijatovi?, el president l'adverteix que hauria pogut ser també espiada, ja que tots dos van mantenir una reunió a Estrasburg el 14 de maig del 2019, període en què es va produir l'atac. Per la seva banda, tant Kaye com Amnistia Internacional han denunciatdiverses vegades l'ús abusiu i il·legal de Pegasus a diversos països com Mèxic, Marroc o Aràbia Saudí contra periodistes, activistes i polítics.

Torrent els emplaça a seguir de prop el cas i a emprendre les mesures que considerin apropiades per protegir els seus drets.