La Fiscalia de Barcelona ha recorregut davant del jutjat de vigilància penitenciària la recent classificació en tercer grau de sis dels nou polítics independentistes presos. Segons el ministeri públic, aquesta classificació, en alguns casos abans de complir una quarta part de la pena, i poc després de la classificació inicial en segon grau, pot crear certa "sensació d'impunitat".

El fiscal, a més, ha demanat la suspensió immediata d'aquest tercer grau abans que es resolgui definitivament la qüestió. Després de vigilància penitenciària, la fiscalia o els presos podrien presentar recurs davant del tribunal sentenciador, en aquest cas el Suprem, com l'alt tribunal va establir la setmana passada.

En concret, la Fiscalia Provincial de Barcelona ha recorregut contra el tercer grau concedit a l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell, els exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn, així com l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.