Protecció Civil ha desactivat l'alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat), un cop resolta la fuita en una empresa química de Castellbisbal. El pla s'havia activat a les 9.55 hores per un accident a la indústria Synthesia d'aquest municipi. Segons ha informat l'empresa, hi ha hagut un taponament en una vàlvula de venteig d'un tanc d'estirè, una substància de caràcter inflamable.

Del tanc, d'unes 25 tones de capacitat, han sortit uns 100 litres a través d'una fissura en una vàlvula de la part inferior. Aquests han anat a parar a una cubeta de seguretat de retenció. S'ha utilitzat escuma per controlar els vapors inflamables i s'han fet mesures amb explosímetres per part de l'empresa i Bombers.

Els Bombers de la Generalitat han activat 9 dotacions per aquest accident i han treballat per assegurar que el producte vessat quedava recollit i contingut en un altre recipient. A més, han controlat el vessament amb escuma fins que s’ha buidat de producte, garantint la seguretat a la zona.

L'empresa a activat el seu Pla d'Autoprotecció i la plantilla ha estat evacuada preventivament del recinte. Actualment, la fuita està aturada, l’empresa ha desactivat el pla i la plantilla ha pogut tornar a la feina. Protecció Civil ha informat que no hi ha hagut ferits i que la situació s'ha normalitzat.

En la gestió de l'emergència han participat unitats de Bombers de la Generalitat, del Sistema d'Emergències Mèdiques, dels Mossos d'Esquadra i dotacions de la policia local de Castellbisbal. A més, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil ha mantingut contacte permanent amb l'empresa afectada.