L'home que va ser detingut ahir per calar foc a un habitatge al Vendrell i causar ferides greus a dues dones, una d'elles la seva exparella, havia estat condemnat el passat 24 de juliol pel lesions i amenaces en l'àmbit familiar i tenia una ordre d'allunyament.

El detingut és un home de 39 anys, nacionalitat albanesa i amb domicili desconegut, que afronta càrrecs de dos delictes de temptativa d'homicidi, incendi, trencament de condemna, desobediència i desordres públics.

La sentència de conformitat condemnava l'home pels delictes de lesions en l'àmbit familiar a 44 dies de treballs en benefici de la comunitat i prohibició d'aproximació a menys de 500 metres durant vuit mesos de la seva exparella.

A més, va ser condemnat per amenaces en l'àmbit familiar a 44 dies més de treballs en benefici de la comunitat i també es va imposar la prohibició d'aproximar-se menys de 500 metres de la víctima durant 8 mesos.

El detingut va refugiar-se en una teulada del polígon industrial Les Mates del Vendrell des de les 9 del matí, brandant una barra de ferro i amenaçava de llançar-se al buit des d'uns 20 metres d'alçada, fins que va ser detingut a les 3 de la tarda després d'intents infructuosos de negociació.

Després d'hores de negociació amb agents de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions perquè baixés de la teulada, van haver d'intervenir efectius dels antiavalots dels Mossos, que han aconseguit finalment detenir-lo.

L'incident va mobilitzar quatre unitats ARRO, set patrulles, un helicòpter dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local del Vendrell i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'incendi intencionat va passar ahir a la matinada al carrer del Mig de barri dels Pisos Planes del Vendrell i va causar quatre ferits de diferent gravetat. Les més greus són dues dones de la mateixa família i una d'elles va ser traslladada a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona en estat crític, amb el 60% del cos cremat.