El president de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest dimecres que el seu grup parlamentari presentarà una moció de censura contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, al setembre i ha cridat tots els partits que vulguin evitar que Espanya caigui "en la ruïna, la mort i l'opressió" a defensar-la.

Abascal ha fet aquest anunci al Congrés durant el debat del fons de reconstrucció europeu. Segons ha explicat, després de denunciar les polítiques de l'executiu al Parlament i amb mobilitzacions al carrer, a Vox "no li queda cap més remei" que recórrer a la moció de censura.

El líder de Vox s'ha adreçat especialment al PP per recaptar el seu suport, i l'ha advertit que els espanyols "no poden esperar més" i no entendrien "estratègies i tàctiques polítiques". "Evitem el pitjor i tornem la veu al poble".

Abascal ha censurat la gestió de l'executiu durant la crisi del coronavirus i ha lamentat que ara també sigui protagonista "del pitjor rebrot". És més, ha augurat que si Sánchez continua al palau de La Moncloa a la tardor els espanyols tornaran a ser "els campions de l'epidèmia i de la ruïna".

"El desastre de la seva gestió encara no ha tocat fi", ha apuntat a Sánchez, a qui a més ha advertit que no "se li acudeixi" tornar a decretar un confinament. "No li ho permetrem", ha avisat.

Fons de reconstrucció: «ruïna i pèrdua de sobirania»

Abascal ha criticat els aplaudiments que ha rebut Sánchez per l'acord europeu, que ha defensat que "es tracta d'un rescat" i ha augurat que comportarà la "ruïna" d'Espanya perquè l'executiu no retallarà despesa política i partidista.

Per Vox aquest acord implica "pèrdua de sobirania" perquè Espanya depèn dels països del nord i augmenta l'"efecte crida" als immigrants il·legals, "amb més inseguretat i pobresa per als espanyols amb més necessitats"; mentre s'ha "abandonat el camp i condemnat la indústria".

En aquest punt, ha acusat l'executiu de no haver pres cap mesura sanitària respecte als temporers, convertits en "un dels principals focus de l'epidèmia", i de cridar a la immigració il·legal mentre s'abandona els espanyols "més humils".

"Són els responsables d'una immigració il·legal que pren un caire de veritable invasió silenciosa amb centenars d'infectats que arriben a les nostres costes, col·lapse sanitari en aquestes zones i els il·legals campen a plaer incontrolats", ha denunciat.

Abandonar l'OMS

Amb tot, Abascal ha reconegut que Sánchez no és el "culpable de tot" i ha assenyalat "el Govern comunista xinès" com el "responsable" de la pandèmia, després d'"ocultar" dades i "controlar al seu antull" l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Per això, ha demanat que Espanya abandoni l'OMS i dediqui aquests fons a la investigació d'una vacuna contra la covid-19, però també ha demanat que la Xina "indemnitzi per les seves mentides", que "s'investigui si el virus té un component artificial" i fins i tot que "s'imposin aranzels als seus productes".

En aquest punt, també ha acordat implantar la tecnologia 5G i ha exigit que no es permeti que una companyia xinesa tingui accés a les dades dels espanyols, com ja han anunciat els Estats Units i el Regne Unit.