Les residències suspenen la gestió que han fet les administracions públiques de la crisi del coronavirus. Segons els resultats d'una enquesta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) feta als seus associats, el 60% dels centres no aprova les actuacions del Govern, i el 86,3% considera que els recursos que ha destinat a mantenir la situació sota control han estat «insuficients», sobretot pel que fa a equips de protecció i tests per al personal que treballa en aquestes institucions.

Amb aquesta enquesta l'ACRA vol posar en relleu l'esforç que han hagut de fer els centres assistencials per superar una situació excepcional com la de la pandèmia. Segons asseguren, més del 95% de les residències han hagut d'aplicar protocols de seguretat, oferir formació al personal, i extremar les tasques de neteja. Un nombre similar, el 91,5%, ha habilitat espais «nets» per a les visites i la imposició de requeriments de salut per als nous ingressos.

Tot i fer evident l'enuig amb les administracions, les residències aposten per seguir depenent del departament de Salut. Això sí, un 74,5% denuncia la congelació de les tarifes i la manca de personal qualificat.

D'altra banda, malgrat la situació viscuda, més de la meitat de les residències opina que les inversions als seus centres anirà en augment, i el 83% creu que millorarà la disponibilitat d'equips de protecció.