Bèlgica ha prohibit aquest dissabte els viatges a Barcelona, Lleida, Navarra i Aragó, a causa de l'evolució de la pandèmia de coronavirus en aquestes zones.

El servei d'Exteriors belga ha actualitzat avui la llista de zones a les quals no s'autoritza viatjar o s'apliquen restriccions.

La web del servei d'Exteriors belga estableix una classificació entre zones verdes -a les quals no s'apliquen restriccions de viatge- zones taronges, per a les que recomana extremar la vigilància i fer quarantena o passar un test d'COVID, i zones vermelles, a les quals es prohibeix viatjar.

Bèlgica ja va prohibir el passat cap de setmana els viatges no essencials a les províncies de Lleida i Osca, obligant els que estiguin ja allà i tornin al país a sotmetre's a una quarantena de 14 dies i un test de coronavirus.

Aquest dissabte s'ha recomanat quarantena i prova per detectar la SARS-Cov-2 als que entrin en territori belga després d'estar a Girona, Tarragona, País Basc, la Rioja, Extremadura, Sòria, Guadalajara, Castelló, València, Múrcia i Almeria.

Bèlgica ha vetat també els viatges a diverses zones de Bulgària i Romania, França, Regne Unit i Suïssa.

A partir d'avui, cada persona que torni a Bèlgica de l'estranger o que desitgi passar més de 48 hores al país ha d'omplir un formulari d'identificació amb informació sobre el lloc de procedència, el mitjà de transport utilitzat per entrar a Bèlgica i altres detalls . EFE