El departament de Cultura, a través de la seva direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ha concedit ajudes per les pèrdues estructurals i l'anul·lació d'activitats del sector de la cultura popular de les representacions de la Passió per valor de107.430,46 euros, import que suposa la concessió del 49,12% del total sol·licitat, que puja a 18.714,92 euros.

Aquest col·lectiu va quedar molt afectat pel confinament, ja que ha perdut tota la temporada d'enguany i ha vist com perillaven seriosament algunes de les entitats més històriques. Gràcies al pla de rescat del departament, les entitats han pogut assegurar la temporada vinent i el sector n'ha sortit reforçat amb un pla futur molt engrescador.

Recentment, la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco, acompanyada pel subdirector general, Antoni Herrera, i el director dels serveis territorials del departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, Ferran Bladé, es van reunir amb la nova junta de la Federació Catalana de Passions a la Sala Petita del teatre de la Passió d'Esparreguera.

La visita al teatre i la reunió posterior van permetre fer balanç de la greu situació viscuda per la pandèmia i comprovar que, amb les ajudes obtingudes, les entitats que formen la Federació de Passions de Catalunya podran preparar i mantenir l'activitat la propera temporada.

La reunió es va celebrar en un equipament que va patir en plena pandèmia els aiguats del mes de maig. Durant la seva visita, la directora general va poder comprovar sobre el terreny els danys causats pel temporal.