El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir que la seva prioritat i el seu deure com a president «no és anar-se a fer fotografies sense contingut, sinó defensar els interessos dels catalans». D'aquesta manera va referir-se a la signatura de l'acord per una Catalunya social a la seva absència a la conferència de presidents autonòmics d'ahir a la Rioja.

Per defensar els interessos dels catalans, Torra va dir que cal estar al costat de la gent. Torra va trobar-se ahir amb representants de l'atenció primària i amb responsables dels principals hospitals comarcals. «És el que jo entenc que és estar al costat de la gent que més està treballant per tots nosaltres», va concloure.

D'altra banda, la ministra de Política Territorial, Carolina Darías, va dir ahir que el diàleg multilateral i el bilateral del Govern amb les autonomies «no són excloents». Darías va fer aquestes declaracions en la roda de premsa que va oferir després de la Conferència de Presidents, que va celebrar-se al monestir de Yuso a San Millán de la Cogolla (la Rioja).

La ministra va referir-se a l'absència del president català, Quim Torra, i la seva exigència de diàleg bilateral amb l'Executiu, i va afirmar que el diàleg multilateral i el bilateral del Govern central amb les autonomies «no són excloents». També va considerar que l'acord amb l'Executiu basc sobre el dèficit d'Euskadi no és discriminatori respecte a la resta de comunitats autònomes.

El lehendakari, Íñigo Urkullu, finalment va acudir a aquesta reunió, després d'haver anunciat en dies anteriors que no ho faria.