La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va assegurar ahir que l'executiu català «valorarà en el seu moment» si es persona a la causa de presumpta corrupció de l'extinta Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), coneguda popularment com a cas 3%.

En una entrevista a RNE, Budó va afirmar que els delictes de la trama no inclouen malversació de fons públics però va garantir que els serveis jurídics de la Generalitat estudiaran si l'erari públic n'ha sortit perjudicat. «Si és així, tenim l'obligació de defensar els interessos de la Generalitat», va dir. El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va proposar diumenge que la Generalitat es personi com a acusació popular en el cas.

Preguntada per la conferència de presidents autonòmics del passat cap de setmana, Budó va criticar que s'hi buscava «una fotografia i poc més» i que s'hi va mantenir el «diàleg unidireccional» que ha presidit la gestió que ha fet el Govern espanyol de la pandèmia. «No es compartien les decisions, només es comunicaven», va recordar. De cara a la propera conferència, Budó va defensar que es faci telemàticament, com ja havia demanat el president de la Generalitat, Quim Torra.