04 de agost de 2020
04.08.2020
Regió7

Suspenen l'activitat d'una empresa del Segrià on treballaven 19 persones tot i saber que tenien covid

Els seus responsables, en un primer moment es va oposar a fer les proves a la plantilla

04.08.2020 | 12:15
Un sanitari observa el material obtingut amb una prova PCR

El Departament de Salut ha decidit suspendre l'activitat d'una empresa del sector agroalimentari situada després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 persones que havien donat positiu per covid-19 continuaven treballant tot i conèixer el resultat del PCR. Els administradors es van oposar a fer les proves en un primer moment, però finalment va accedir a què els treballadors que ho volguessin es fessin la prova. 90 dels 190 treballadors se les van fer. El 42% de les proves van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals. Davant la gravetat dels fets i per la manca de col·laboració per part de l'empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat.

L'empresa del Baix Segre es va visitar en un primer moment en el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures covid que realitza el Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió.

Després d'una primera visita es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors. El passat 23 de juliol un equip del Servei d'Emergències Mèdiques s'hi va traslladar per realitzar les proves PCR als treballadors.

Després de conèixer el resultat de les proves el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l'empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol.

No obstant, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb covid positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es realitza una inspecció per constatar si es prenen les mesures de seguretat laboral corresponents i no hi ha cap irregularitat. Durant la inspecció es constata que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant.

La gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha detallat que s'ha procedit a aturar cautelarment l'activitat de l'empresa després del cribatge que s'hi va efectuar i en què es van detectar treballadors que van donar positiu a la PCR. Salut ha adoptat aquesta mesura cautelar a l'espera que la firma li faciliti la informació que li va sol·licitar dissabte en relació amb una sèrie d'actuacions requerides al servei de prevenció de l'empresa per part del Departament.

Es tracta de la primera empresa de la regió sanitària de Lleida a la qual Salut obliga a aturar l'activitat després de detectar-hi treballadors amb coronavirus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook