El Parlament farà demà el ple extraordinari sol·licitat pel president de la Generalitat, Quim Torra, per posicionar-se sobre la monarquia després de l'anunci del rei Joan Carles de traslladar-se fora d'Espanya. Torra va comparèixer dimarts per demanar a Felip VI que «abdiqui» i va sol·licitar al president del Parlament, Roger Torrent, la convocatòria d'un ple extraordinari, aquesta setmana, per fixar una «posició comuna» al voltant de «la crisi oberta de la monarquia».

Torrent ha convocat per demà a les 11 del matí el ple per debatre «sobre la situació política creada arran de la crisi oberta per la monarquia espanyola com a conseqüència de la investigació de la Fiscalia suïssa sobre les activitats de l'anterior rei d'Espanya i la seva fugida», segons va informar el Parlament en un comunicat.

El debat específic arrencarà amb la intervenció de Torra i tot seguit intervindran els representants dels grups i subgrups parlamentaris. A la tarda es suspendrà la sessió perquè els grups i subgrups puguin presentar un màxim de dues propostes de resolució cadascun. A partir de les 20h està previst que es reprengui el ple per fer el debat i la votació de les propostes presentades. Amb anterioritat al ple, a les 9 del matí, es reunirà la diputació permanent del Parlament per tractar la convalidació del decret llei sobre la renda garantida de ciutadania i un conjunt de peticions de compareixença, entre elles una de Cs perquè comparegui Torra per informar sobre la seva absència en la Conferència de Presidents que va tenir lloc a La Rioja.