El jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya va autoritzar ahir el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, a gaudir de manera immediata dels dos permisos ordinaris de sis dies sol·licitats i que havien estat avalats per la junta de tractament penitenciari.

En concret, la junta de tractament penitenciari de Lledoners, on Cuixart compleix condemna pel procés, havia donat llum verd els dies 14 de maig i 9 de juliol passat als dos permisos sol·licitats pel líder d'Òmnium, i que ara han estat avalats per la jutgessa en dos actes.

Aquests dos permisos ordinaris concedits a Cuixart, de què podrà gaudir immediatament, estan al marge del recurs de Fiscalia al tercer grau que va derivar en l'ingrés de nou del reclús al centre penitenciari de Lledoners, així com a l'aplicació del 100.2 del reglament penitenciari que permetia les seves sortides per anar a treballar i que també va quedar en suspens.

En els dos actes, la magistrada del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 esgrimeix que l'intern compleix els dos requisits del reglament penitenciari: haver complert la primera quarta part de la condemna i «la seva bona conducta», com posen de manifest els informes de l'equip multidisciplinari de Lledoners.

A més, la jutge sosté que el reclús «reconeix els fets provats en la sentència, assumeix les conseqüències dels seus actes, i mostra motivació per al canvi».

En aquest sentit, la magistrada rebutja l'argument del ministeri fiscal sobre la manca de penediment de Cuixart per oposar-se a aquests permisos.