La ministra portaveu, María Jesús Montero, va assegurar ahir que el Govern espanyol té «disponibilitat absoluta» perquè la taula de diàleg amb Catalunya se celebri a l'agost, però va preguntar-se si el president de la Generalitat, Quim Torra, vol que es reuneixi abans que se celebrin les eleccions catalanes.

«Hem tingut disponibilitat absoluta al mes de juliol, que era la primera temptativa, i tenim disponibilitat al mes d'agost», va dir la portaveu de Govern, María Jesús Montero, en una entrevista a Efe, en què va instar Torra a aclarir què vol fer. «No pot mantenir molt de temps aquesta situació de sí però no», va asse-nyalar.

Montero va remarcar que el Govern espanyol ha dit que sí a la taula, ERC també, i ara cal que el Govern de la Generalitat es posi d'acord sobre què és el que vol, «reunir la taula de diàleg: sí o no?».

Per a la ministra Montero, el conjunt de les formacions polítiques catalanes ja estan en clau electoral i d'aquí els dubtes per convocar la taula.

Montero va expressar el convenciment que la solució al conflicte català passa pel diàleg, i per tant s'hauran de fer les reunions oportunes per avançar en aquest camí, sent conscients que la posició del Govern d'Espanya respecte a les qüestions que Torra planteja de manera recurrent i que tenen a veure amb l'autodeterminació o el referèndum «és cristal·lina».