La primera setmana del mes d'agost acaba amb una gran activitat sanitària a Terrassa per localitzar nous casos de coronavirus amb cribratges massius, mentre que l'oci nocturn haurà de tancar 15 dies més, segons una resolució que ja es va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat.

Abans del migdia, a Terrassa ja s'havien fet unes 265 proves PCR en dues carpes, que se sumen a les 798 que es van fer dijous a Sabadell i a 665 més a Ripollet entre dimecres, amb l'estratègia porta a porta, i dijous, amb una altra carpa. Salut ha iniciat aquesta recollida massiva de mostres per fer PCR en aquestes tres ciutats, que espera pugin a unes 9.000 proves, per intentar avançar-se i que no es produeixi la transmissió comunitària de virus, i així aturar les cadenes de contagi.

L'atenció primària, amb el suport de Salut i també dels ajuntaments, assumeix, per la seva banda, el dia a dia de la confirmació de persones positives de covid-19 i la localització dels seus contactes, el que suposa que s'ha de deixar en espera gran part de qualsevol altre tipus d'atenció presencial.

Mentrestant, Salut ha decidit prorrogar quinze dies més el tancament de l'oci nocturn a Catalunya, com una de les mesures més enèrgiques per aturar el contagi entre les persones joves.

Segons dades del departament de Salut, els nens i joves d'entre 10 i 29 anys representen més de la quarta part, el 26% en concret, de tots els casos de persones infectades a Catalunya, quan en la primera onada de la pandèmia aquesta franja d'edat representava només el 6%. Aquest augment ja s'ha detectat a l'hospital més gran de Catalunya, el de la Vall d'Hebron, en què s'han multiplicat les últimes setmanes gairebé per deu els casos, encara que només tres han quedat hospitalitzats en un mes, sense cap nen greu.

Quant a les persones de fins a 44 anys, es troben en el punt de mira de Salut Pública i s'hi dirigeixen en gran part els cribratges massius que es desenvolupen aquests dies a tres ciutats del Vallès. Per arribar a aquest grup de població, el Govern i la Creu Roja han activat una campanya informativa amb voluntaris d'aquesta entitat que es dirigiran als joves.