Suïssa ha afegit Espanya a la llista de països amb un «risc alt d'infecció» per coronavirus. Això significa que totes aquelles persones que hagin estat a l'Estat espanyol durant les dues setmanes anteriors a l'arribada a Suïssa hauran de passar deu dies en quarantena.

Les illes Balears i les Canàries queden exemptes de la restricció fixada, que tampoc no s'aplicarà a viatgers que hagin fet una escala en aeroports espanyols inferior a 24 hores.

Les autoritats helvètiques avisen que la quarantena s'aplicarà independentment de si la persona en qüestió ha donat negatiu a un test de covid-19 i presenta un document que així ho certifiqui.

La llista, actualitzada regularment tenint en compte la situació epidemiològica arreu del planeta, actualment inclou 46 països i ter-ritoris. Les multes previstes per a aquells que no respectin les restriccions ascendeixen a 10.000 francs suïssos (aproximadament 9.300 euros).

D'altra banda, Alemanya, França i Bèlgica van reforçar ahir els controls sanitaris obligatoris per als viatgers que arribin d'Espanya, i en concret des de comunitats com Catalunya, com a mesura per frenar l'expansió del coronavirus.

Aquests tres països ja imposaven mesures de control als viatgers que arribaven de determinats territoris espanyols, però en les últimes hores els han ampliat a nous territoris o reforçat, segons van informar ahir els ministeris d'Afers Estrangers d'aquests tres països.