El president del grup de JxCat al Parlament, Albert Batet, va instar els funcionaris del Parlament a publicar al diari de la cambra els acords del ple sobre la monarquia i va avisar que exigirà «les mesures oportunes si no ho fan». Just abans de la votació de les propostes de resolució, el diputat de Cs Carlos Car-rizosa va interpel·lar el president de la cambra, Roger Torrent, per saber si es penjarien els textos definitius després que el lletrat major de la cambra advertís que no es publicarien alguns punts. En concret, els de la proposta conjunta on es titlla la monarquia de «delinqüent» i el que diu que «l'únic camí per superar el règim monàrquic és constituir efectivament la República catalana», entre d'altres.

Torrent va respondre el que algunes fonts parlamentàries ja havien avançat: que els lletrats de la cambra havien alertat que alguns punts podien contravenir resolucions del TC.

Aleshores, Batet va demanar intervenir per mostrar el «desacord» de la seva formació en la «no publicació de les coses que s'aproven». «És un fet gravíssim. Al Parlament s'ha de poder parlar de tot, i els funcionaris tenen l'obligació de fer-ho», va dir. També va advertir que si algun funcionari decideix unilateralment no fer-ho demanaran que «es prenguin les mesures oportunes perquè els funcionaris tenen el deure de complir el que emana de la sobirania del poble». Carrizosa li va recriminar les seves declaracions i va acusar-lo «d'amenaçar els lletrats amb represàlies».