Un agent de Policia s'ha convertit en el primer mort de les protestes deslligades aquesta tarda a la capital de Líban, Beirut, on han resultat ferides ja 238 persones mentre els enfrontaments s'estan estenent al Ministeri d'Exteriors i altres seus de Govern de la ciutat.

El mort era membre de la Policia antidisturbis i ha perdut la vida durant un enfrontament contra els manifestants que ocupaven l'hotel Le Ramat de la capital, segons informen fonts oficials a LBCI.

Dels 142 ferits, 32 han estat traslladats a hospitals de la zona i 110 han estat atesos en el lloc, segons ha informat Creu Roja de Líban en un comunicat.

Mentrestant, el Ministeri d'Exteriors està ocupat pels manifestants i s'estan registrant violents enfrontaments entre els assistents i les forces de seguretat en diversos punts de la capital.

Els ocupants de la seu d'Exteriors han desplegat una pancarta que diu "Beirut, capital de la revolució" i "Beirut, ciutat sense armes", una vetllada referència al partit-milícia xiïta Hezbollah, al qual molts manifestants acusen d'exacerbar la tensió en mantenir presència armada durant protestes prèvies contra el Govern.

Aquest "Dia del Judici", com el descriuen molts manifestants, té lloc durant el dol per la gran explosió del passat dimarts en el port de la capital, que ha deixat almenys 158 morts i més de 6.000 ferits. Aquest ha estat el detonant de mesos d'exasperació popular amb el Govern libanès, immens en una permanent crisi interna que se suma a l'econòmica que travessa des de fa anys el país.