L'exalcalde sallentí David Saldoni va ser escollit ahir nou secretari d'Organització de Junts per Catalunya. Els afiliats del grup independentista van triar ahir el bagenc a les eleccions telemàtiques de la formació política, en les quals Carles Puigdemont va obtenir la presidència de la formació amb el 99,3% dels vots dels afiliats i Jordi Sànchez, la secretaria general amb el 94,23% dels vots.

Les quatre vicepresidències les ocuparan Jordi Turull (93,47% des vots), Elsa Artadi (88,12%), Anna Erra (79,15%) i Josep Rius (73,66%), i Teresa Pallarès serà la secretària de Finances.

Un total de 2.130 afiliats van participar en aquestes eleccions -un 56,19% del cens. En aquestes eleccions només hi competia una única candidatura tant a la presidència i secretaria general com a la resta de l'executiva.

Els afiliats també van escollir la resta de membres de l'Executiva Nacional -un total de 18 persones-, tots amb un suport superior al 59%.

Els nous integrants de l'executiva amb més vots van ser la diputada al Congrés, Laura Borràs, que va obtenir el 92,82% dels vots; la també diputada al Congrés i fins fa poc vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, amb el 83,43% dels vots; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, tots dos amb el 82,86% de suports.

Completen l'executiva Albert Batet, Gemma Geis, Aurora Madaula, Mònica Sales, Josep Andreu, Maria Àngels Cabasés, Violant Cervera, Francesc Colomé, Jordi Fàbrega, Joaquim Jubert, Toni Morral, Irene Negre, Marcel Padrós i Aleix Sarri.

Totes les candidatures van concórrer sense contrincants, ja que l'única llista alternativa presentada, que incloïa opcions a la secretaria general, secretaria d'Organització i secretaria de Finances, va acabar-se retirant. La llista retirada estava liderada per Josep Sort.

Fins ahir al migdia es va poder participar en els comicis del grup de Puigdemont, en els que un total de 3.791 afiliats constaven al cens. El president de la mesa del congrés fundacional del partit, Lluís Puig, va celebrar la participació dels associats al procés i va assegurar que es va «pel bon camí» perquè ells mateixos van dir que el partit s'havia de construir «sobre la base de la participació i la democràcia interna».

Puig també va emplaçar els nous membres dels òrgans de govern del grup independentista «a treballar de valent per construir el partit».