Almenys 42 persones han mort per un despreniment de terra que va tenir lloc divendres al districte d'Idukki, a l'estat indi de Kerala (al sud del país), a causa de les pluges monsòniques, segons el balanç que les autoritats locals van proporcionar ahir.

L'allau de terra va sepultar les cases on vivien alguns treballadors de les plantacions de te de la zona. El despreniment va tenir lloc mentre aquests dormien, pel que no van poder reaccionar i sortir dels habitatges abans que l'allau els enterrés. «Des del divendres hem rescatat 12 persones i fins ara hem trobat 42 cadàvers», va dir Antony Scaria, un funcionari local del districte indi d'Idukki.

Tanmateix, lles autoritats confirmen que hi ha 24 persones desaparegudes. Efectius d'emergències secundats per gossos rastrejadors tracten de rescatar-les o identificar-les mentre l'alerta vermella per pluges es manté per a la zona d'Idukki i els districtes veïns de Wayanad i Mallapuram.

Almenys 780 persones han mort per les inundacions i les allaus que ha provocat el monsó a l'Índia, segons les dades que recentment han estat publicades pel Ministeri d'Interior. També hi ha centenars de morts causades pel temporal a Bangladesh i al Nepal.

A més, divendres mateix, l'estat de Kerala va sofrir una altra catàstrofe a causa del monsó. Un avió comercial en el qual volaven 191 persones es va accidentar en ater.rar enmig d'una tempesta i va deixar 18 morts.

El monsó és essencial al sud d'Àsia per a la reposició de l'aigua en rius subterranis, però també tots els anys provoca morts i desastres al país.