L'Ajuntament de Calaf ha decretat la reobertura dels parcs infantils i de la pista multiesportiva que hi ha al municipi, que han estat tancats les darreres setmanes. Segons ha informat el consistori, aquest pas es deu al fet que les darreres dades de la covid-19 indiquen una situació de millora al municipi i que «ha transcorregut el període establert pel decret Llei de 13 de juliol de la Generalitat».

El consistori recorda que el 13 de juliol, el Govern va publicar el decret que, «entre altres mesures, promovia el tancament dels parcs i altres instal·lacions d'ús públic a diferents municipis on hi havia una alta taxa de contagis i un possible risc de rebrot».

En aquell moment, «tot i que Calaf no estava dins dels municipis especificats per la Generalitat, les dades a escala local apuntaven que hi havia fins a quatre casos positius de covid-19. En aquest sentit, l'Ajuntament de Calaf, per precaució i anticipació, va decretar el tancament dels parcs infantils i la pista multiesportiva».

El consistori explica que ara, «un cop millorada aquesta situació al municipi i havent transcor-regut el període que s'establia al decret llei esmentat, aquesta alcaldia considera que és convenient procedir a la reobertura dels parcs i altres espais públics, i es deixa sense efecte el ban que procedia al seu tancament».

Tanmateix, l'Ajuntament avisa que queda prohibit jugar i fer soroll a la pista esportiva entre les 11 de la nit i les 8 del matí, i que l'incompliment d'aquesta prohibició podria implicar una infracció de l'ordenança municipal de civisme i convivència.

També es demana a la població que, malgrat la reobertura, «per evitar els contagis continuïn sent molt curosos amb l'ús de la mascareta, el manteniment de les distàncies físiques i la higiene constant de mans».