L'Ajuntament d'Esparreguera ha anunciat que ajudarà les famílies dels 268 infants que s'han quedat aquest mes d'agost sense les targetes moneder de les beques menjador. La regidoria de Serveis Socials Bàsics ha fet una crida perquè s'hi posin en contacte per valorar si compleixen els requisits per poder optar a la targeta moneder del Banc d'Aliments o a d'altres ajudes socials, que han vist incrementats els seus imports per donar cobertura a les necessitats derivades de la crisi social i econòmica provocada per l'emergència de la covid-19.

Les beques menjador, un servei econòmic per garantir les necessitats bàsiques d'alimentació durant el curs escolar als infants més vulnerables, són competència de la Generalitat i estan gestionades pel Consell Comarcal, raó per la qual el consistori no disposa de les dades dels seus usuaris per poder-s'hi adreçar directament. La Generalitat ha anunciat que garantirà el cost dels ajuts durant els mesos d'estiu, però no es farà càrrec de la gestió, que ha deixat en mans dels ens locals.

Al mes de març davant el tancament de les escoles per l'estat d'alarma decretat pel coronavirus, el departament d'Educació va atorgar targetes moneder a les famílies que tenien concedides beques menjador, que s'anava recar-regant amb l'import previst i que van repartir els ajuntaments. El Parlament es va comprometre a mantenir aquestes beques també durant els mesos no lectius, per la situació de crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, però la Generalitat va comunicar a final de juliol que la seva competència acabava amb el final del curs escolar, que les targetes moneder deixarien de funcionar el 31 de juliol i que les famílies les haurien de tornar al mes de setembre. Aquest curs s'han beneficiat de les beques menjador un total de 268 nens i nenes d'Esparreguera.